Meze #46 | 25. august 2023


De siste ukene har jeg tenkt mye på hvordan jeg kan gjøre Meze enda bedre for deg. Dette er jo et konsept med potensiale for mer enn «bare» nye oppskrifter og bakgrunnsartikler. Og nå er jeg klar for å prøve noe helt nytt!

Du er herved invitert til direktesending med meg torsdag 31. august kl. 18.00 norsk tid!

Jeg tenker dette er en fin måte for oss å bli bedre kjent på. Et sted hvor jeg kan svare på alt du måtte lure på, gå litt mer i dybden på tema vi er innom i Meze og – ikke minst – ha rom for å være enda litt mer personlig :)

Hvis dette fungerer og det er interesse for det, kan det bli flere slike sendinger fremover, med forskjellige tema for hver gang. Jeg ser for meg ca. én gang i måneden, men først må vi se hvordan det sparker i vei.

Format og tema

Formatet for første sending blir et lite «foredrag» etterfulgt av spørsmål og svar. Send gjerne inn spørsmål i forkant, men det blir også mulighet for å stille spørsmål underveis. Det hele vil vare i rundt 45 minutter – litt kortere om dere ikke stiller opp med spørsmål. Så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid!

Siden dette er aller første gang, tenkte jeg det passer med en liten introduksjon til det tyrkiske kjøkken. Hva er dets viktigste kjennetegn? Hva er de regionale forskjellene? Hvilke innflytelser ser vi?

Men aller mest tid vil jeg sette av til spørsmål og svar. Denne gangen begrenser jeg ikke tema, du kan spørre om akkurat det du vil! Send inn ditt spørsmål ved å:

  • Svare på denne e-posten, eller
  • Legge det inn i chatten underveis i sendingen

Hvis du vil kan du gjerne få mikrofonen under sendingen og stille spørsmålet der også :)

I første omgang blir det ikke kokkelering på sendingen (det krever mer setup enn jeg har akkurat nå), men hvem vet hva vi får til i fremtiden :)

Opptak

Jeg håper så mange som mulig har lyst til å være med direkte, men med godt over 300 medlemmer passer tidspunktet neppe for alle. Sendingen blir derfor tatt opp og lagt ut på Meze for den som vil se den i «reprise».

NB! Hele eller deler av spørsmål & svar-bolken kan bli redigert ut av opptaket. Dette for at vi skal kunne ha en så åpen dialog som mulig. Så det lønner seg å få det med seg direkte, om du kan! Tar også forbehold om det tekniske, særlig i første sending...

Det praktiske

Du får en ny e-post fra meg på onsdag med en lenke som gir deg tilgang til direktesendingen og all info du trenger for å få sett den. Selve sendingen vil skje via Google Meets. Du trenger ikke noe spesielt utstyr eller app for å se den – nettleseren din holder lenge.

Og bare så det er klart: Å være med på sendingen koster ingenting. Den er del av ditt medlemskap i Meze :)

Hva sier du?

Har du lyst til å være med? Klikk knappen under så jeg vet ca. hvor mange jeg kan forvente på torsdag.

Håper vi sees på skjermen til uka!


Ukas oppskrift: Salat med grønne bønner, fersken & mozzarella

Nordmenn flest elsker salater med frukt i, men det gjør ikke jeg. Denne gjør jeg imidlertid et unntak for. Den er rett og slett for god til å si nei til! Passer fint som lett lunsj eller som tilbehør til enkelt tilberedt kylling eller fisk.

Oppskrift her.

Del dette