Jeg har alltid gått mine egne veier.

Som nyutdannet flyttet jeg til London uten å kjenne en sjel. Ti år senere forlot jeg en godt betalt jobb for å flytte til et gammelt hus i Istanbul. Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til mat og matkulturer jeg elsker. Det er blitt mitt levebrød.

Det er et stort privilegium å nå så mange.

Men det har en bakside. En stadig jakt på flere lesere, følgere og kunder for at det skal gå rundt. Altfor mye handler om algoritmene som bestemmer hva du ser på Instagram eller når du søker på Google.

Plutselig er det altfor lite tid til det du og jeg liker aller best.

Unike oppskrifter. Inspirerende opplevelser. Et lite vindu i hverdagen hvor det er lov å drømme seg bort, prøve nye smaker.

For det er dét du kommer til meg for, ikke sant?

Derfor gjør jeg en stor endring i hvordan jeg deler oppskrifter og kunnskapen jeg sitter inne med.

Jeg vil tilbake til matbloggens røtter. Ingen reklame, sponsede innlegg eller popuper. Uten tanke for om det funker på Instagram eller Google.

Bare deg og meg. Nydelig mat. Gode historier. Hver uke.


Hils på meze!

I dag lanserer jeg meze, hvor jeg byr på nye oppskrifter og masse matkultur hver eneste uke!

Som tittelen innebærer, blir innholdet variert, med nytt og kjent side ved side. Forvent deg:

  • Unike oppskrifter
  • Historien bak rettene
  • Kunnskap om ingrediensene
  • Reisebrev og innblikk i matkulturene

Ikke alt på en gang, selvfølgelig.

Hver uke vil ha sitt eget tema, typisk med en lettlest og inspirerende tekst, en oppskrift og tilhørende bilder.

Tenk på det som en fyldig ukentlig matspalte, eller et matkurs med nye avsnitt hver uke.

Rett fra meg til deg, hver fredag ettermiddag. Klar for å nytes når det passer seg i løpet av helgen.

Et unikt nettsted og nyhetsbrev

Som du vet, stiller jeg høye krav til alt jeg gjør. Å lage unike oppskrifter, finne de gode historiene og ta fristende bilder krever mye arbeid. Dessverre er det ikke bærekraftig å legge ut alt dette gratis.

meze vil derfor være for medlemmer. For deg som vil ha unike matopplevelser fra andre matkulturer enn det du får servert andre steder.

Bli medlem!

Medlemmer av meze får:

  • Nye utgaver av meze hver uke! (48 utgaver i året)
  • Alle nyhetsbrev
  • Tilgang til hele arkivet
  • Mulighet til å få direkte tilbakemeldinger fra meg

Jeg vil holde prisen så lav jeg kan, så flest mulig har mulighet til å bli med på laget. Og som fast leser får du selvfølgelig et ekstra godt tilbud fra meg!


Men hva skjer med bloggen og det gamle nyhetsbrevet?

Et kjøkken i Istanbul vil bli liggende der som nå, gratis og reklamefinansiert. Det vil fortsatt komme nye oppskrifter til en gang i blant, men sjeldnere enn før. De aller fleste nye oppskrifter vil forbeholdes meze.

Det «gamle» gratis nyhetsbrevet fortsetter som før, men vil fra oktober av bli månedlig i stedet for ukentlig. I tillegg vil du motta en og annen gratis utgave av meze (typisk en gang i måneden), samt info om andre ting jeg holder på med, som bøker og matreiser.

Om du ikke ønsker å betale for tilgang til meze, vil du altså fortsatt få både nyhetsbrev og oppskrifter. Det blir bare sjeldnere enn før.

Samtidig får betalende medlemmer av meze noe nytt hver uke! Det er langt oftere enn jeg har oppdatert bloggen de siste årene.

Og bare så det er på det rene: Du er selvfølgelig like velkommen uavhengig av om du velger betalt medlemskap eller å fortsette med gratis nyhetsbrev!

Har du spørsmål?

Det skjønner jeg godt! Selv om slike konsepter er blitt vanlige i utlandet, er det ganske nytt i Norge.

Jeg har samlet en del spørsmål jeg ser for meg at du kanskje har i dette innlegget. Kanskje finner du svar på det du lurer på der?

Ofte spurte spørsmål
Her har vi samlet noen spørsmål du kanskje har om meze. Siden vil oppdateres fra tid til annen om det dukker opp flere spørsmål som går igjen. Finner du ikke svar på det du lurer på, er det bare å sende oss en e-post. Hva er meze? meze lærer deg

Sees vi på fredag?

Første innlegg på meze kommer allerede på fredag: En oppskrift på tyrkiske kadınbudu köfte, en klassiker fra det osmanske palasskjøkkenet.

I tillegg til selve oppskriften, får du historien bak retten, mine beste tips for å lykkes med den – og tips til passende tilbehør.

Håper vi sees da!

Alt godt,

Vidar

Del dette