Jeg har jobbet med oppskriftene som kommer her på meze ut over høsten en god stund allerede. Faktisk har jeg ganske klare planer for de fleste ukene helt frem til jul. Kan tro jeg gleder meg til å komme i gang! 😍

Her er noe av det som står på planen i de første ukene:

  • Kadınbudu köfte. En tyrkisk kjøttkake-klassiker fra det osmanske palasskjøkkenet. Denne ble publisert fredag 16. september.
  • Squashrøre med ferskost. Pluss fremgangsmåten for å lage tyrkisk ferskost selv, for den som vil prøve det (eller du kan bruke cottage cheese fra butikken).
  • Rødbeter med fetakrem. Vidunderlige smaker med høstens ingredienser.
  • Gøzleme med potetfyll. Fylt pannestekt brød som er allestedsnærværende i Tyrkia.
  • Aush reshteh. Iransk suppe med masse smak og næring.

Samtidig er det selvfølgelig også rom for spontanitet. Mange av de beste oppskriftene kommer jo ut av plutselige innfall heller enn nitidig planlegging. Det vil det være rom for på meze!

Omtrent en fjerdedel av oppskriftene vil jeg dele gratis til abonnenter på nyhetsbrev. Resten forbeholdes medlemmer, hvis betaling gjør det mulig for meg å dele alt dette med deg.

Bli med på å påvirke retningen

Jeg har drevet med dette ganske lenge nå. Sju år med Et kjøkken i Istanbul, og fem år som forfatter av kokebøker.

De fleste av disse årene har mitt fokus vært på å nå så mange som mulig, samtidig som jeg holder meg tro til det jeg er best på. Mat og matkultur fra Tyrkia, Midtøsten og nærliggende områder.

Med meze vil jeg fokusere inn på deg som er interessert i nettopp dette. Som synes mat fra Tyrkia og Midtøsten er spennende, og har lyst til å lære mer. Nye oppskrifter, og kanskje også litt mer om matkulturen og ingrediensene?

Jeg har en god idé om hva du liker. Men etter hvert som vi kommer i gang med meze, vil medlemmer jevnlig får muligheten til å gi tilbakemeldinger til meg. Jeg vil neppe endre retningen for meze radikalt, men jeg gjør gjerne justeringer for å sikre at også du får det du ønsker og forventer av meg.

Del dette