I juli og august prøver jeg så godt jeg kan å unngå å bruke stekeovnen. Det er rett og slett for varmt! Selv med aircondition på full guffe er det i overkant varmt på kjøkkenet, selv uten at ovnen er i bruk.

Jeg gjør imidlertid ett unntak. Brød! De siste 15 årene har jeg i hovedsak bakt mine egne brød. Et par ganger i uka står derfor stekeovnen på 230–260 grader i halvannen time. Uansett hva gradestokken viser.

De siste åra har jeg nærmest utelukkende bakt med surdeig, som er mye enklere enn man skulle tro. Litt som eltefritt brød krever det ikke så mye tid eller teknikk, bare planlegging.

Medlemmer av min medlemsside Meze fikk denne uka oppskrift på surdeigstarter, og de neste to ukene kommer flere varianter på brød (i både surdeigs- og gjærvariant).

Under har jeg samlet noen av mine brød- og bakstfavoritter fra arkivet. Prøv en av dem i sommer, da vel!

Vidar


Leserundersøkelsen

Tusen takk til alle som bidro til leserundersøkelsen! Jeg fikk nesten 500 svar. Og ikke minst masse gode kommentarer når jeg straks går i gang med å planlegge det neste halvåret. Jeg trakk ut tre vinnere som valgte hver sin premie:

  • Mildred i Bergen valgte seg 6 måneders medlemskap i Meze
  • Christiane i Kongsberg valgte seg signert utgave av Hummus & granateple
  • Lise i Oslo valgte seg signert utgave av Nydelig!

Gratulerer til vinnerne, og takk igjen til alle som bidro!


⭐️ Nytt på Meze

NY: Surdeigstarter ➕

Få oppskriften (+)

Foto: Bahar Kitapcı

NY: Om å bake med surdeig ➕

Les innlegget (+)


🍴 Ukas oppskrifter

Eltefritt hverdagsbrød

Oppskrift her

To små lyse rugbrød

Oppskrift her

Mykt pannebrød

Oppskrift her

Focaccia fra Liguria

Oppskrift her

Foto: Bahar Kitapcı

Fatayer med to forskjellige fyll 📗

Oppskrift i Hummus & granateple s. 50. [annonse: Kjøp boka hos Norli]


❤️ Likte du nyhetsbrevet?

Videresend til en venn og tips dem om at de kan melde seg på her.

Følg megInstagram hvis sosiale medier er din greie.

Støtt mitt arbeide ved å bli medlem av Meze eller kjøpe mine bøker.

Del dette