Jeg vet ikke om det var heten, et virus eller noe jeg spiste, men onsdag denne uka ble jeg helt slått ut. Heldigvis kom jeg meg raskt, og fikk til og med gjort alt jeg skulle denne uka. Da var det ekstra deilig å ta helg med god samvittighet!

Nå er det på tide å legge vekk gryterettene for en stund. Når kjøtt står på menyen, skal det få komme mer til sin rett, med grønnsaker og sauser som friske sideretter heller enn i samme gryte. Etter flere uker med mye vegetar får du denne uka 6 oppskrifter med sommerlige kjøttretter.

Men før det har jeg to ting jeg vil nevne for deg:

  • Det nærmer seg siste sjanse for å bestille matreise til Istanbul i år! Det er noen få plasser ledig på turen som går 12.–17. september. Er du interessert, lønner det seg å bestille raskt. Les mer eller bestill her.
  • Jeg har utvidet leserundersøkelsen med en drøy uke. Setter veldig pris på alle som vil gi sine tilbakemeldinger 🙏 Svar her og bli med i trekningen av premie.

Vidar


[annonse Escape Travel]

Matreise til Istanbul

Fjorårets matreise var en stor suksess. Og det er ikke så rart: På fire dager har vi nemlig pakket inn mer historie, kultur og matopplevelser enn de fleste klarer på to uker når de reiser på egen hånd.

Fantastiske restauranter som var håndplukket av Vidar Bergum, svært høy kvalitet. Lokal reiseleders innsats, kunnskap, engasjement og kreativitet i kombinasjonen kulinariske og kulturelle opplevelser var også meget bra. – Deltaker på fjorårets tur

Vi skal på markeder, vi skal spise oss gjennom hele bredden av det tyrkiske kjøkken – og vi skal ha matkurs hvor du får prøve deg på hjemmelagd tyrkisk mat.

Du får oppleve byens største severdigheter med vår herlige svensktalende lokalguide – og et blikk på Istanbul utenfor allfarvei på en intim rusletur gjennom mitt eget nabolag Balat.

NB! Turen 26. september–1. oktober er utsolgt, mens det er noen få ledige plasser på turen 12.–17. september.


⭐️ Nytt på Meze

NY: Lammeskiver med tomat, oregano & aioli ➕

Få oppskriften (+)

NY: 12 kjøkkentips (Del 3) ➕

Denne ukas kjøkkentips handler om «skjæring og knusing».

Les innlegget (+)


🍴 Ukas oppskrifter: Sommerlige kjøttretter

Kylling shawarma med tahiniyoghurt

Oppskrift her

Tyrkisk shish-kebab av lam

Oppskrift her

Harissavinger

Oppskrift her

Pulled lam med libanesiske krydder

Oppskrift her

Tepsikebab fra Antakya 📗

Oppskrift i Aubergine & tahini s. 165. [annonse: Kjøp boka hos Norli]


Vil du hjelpe meg å bli enda bedre?

Leserundersøkelsen hjelper meg til å lage enda bedre bøker, nyhetsbrev og oppskrifter. Som takk for hjelpen trekker jeg tre premier (signert bok eller 6 måneders medlemskap i Meze). Håper du har lyst til å gi dine ærlige tilbakemeldinger!


❤️ Likte du nyhetsbrevet?

Videresend til en venn og tips dem om at de kan melde seg på her.

Følg megInstagram hvis sosiale medier er din greie.

Støtt mitt arbeide ved å bli medlem av Meze eller kjøpe mine bøker.

Del dette