Håper du har kost deg i varmen de siste dagene! Mange steder i Norge har vært varmere enn i Istanbul, men det har vært ganske fint her også. I går utnyttet jeg finværet til å oppleve spennet som gjør Istanbul en så unik by å bo i.

På dagtid, byvandring i gamlebyen med sine moskéer og konservative områder, en deilig mezelunsj på syrisk restaurant – og en titt i teppeforretningene i Grand Bazaar.

Lunsj hos Salloura Oğlu i Fatih, Istanbul. Fra venstre med klokka: Aubergine med yoghurt, muhammara, hummus, tabbouleh, baba ganoush og en mini«pizza» som jeg ikke husker det arabiske navnet på, men i Hatay heter kaytaz böreği.

På kvelden, en tur til den livlige bydelen Beyoğlu for kebab med venner og en cocktail på ett av områdets takterassebarer. En dag for minnebøkene!

Vinn bok eller medlemskap i Meze

Før jeg går videre til ukas oppskrifter vil jeg be deg om en tjeneste.

Jeg har lagd en leserundersøkelse som jeg håper du vil ta deg tid til å fylle ut. Det tar bare noen minutter av din tid og er uvurderlig for meg. Å vite mer om deg og dine tanker om det jeg gjør, hjelper meg til å lage enda bedre bøker, nyhetsbrev og oppskrifter.

Og skulle du trenge mer motivasjon, kan jeg friste med ikke mindre enn tre premier som takk for din tid!

Med alt godt fra Istanbul,

Vidar


⭐️ Nytt på Meze

NY: Bakt paprika med yoghurt & urter ➕

Få oppskriften (+)

Out of the Shaker
Foto: Jason Tuinstra / Unsplash

NY: 12 kjøkkentips (Del 2) ➕

Denne ukas tre tips henger i stor grad sammen, og hjelper deg til å bli en mer intuitiv hjemmekokk.

Les innlegget (+)


🍴 Ukas oppskrifter: Sommerlige forretter

Gazpacho

Oppskrift her

Foto: Bahar Kitapcı

Aubergine med spisskummenyoghurt

Oppskrift her

Foto: Bahar Kitapcı

Imam bayıldı

Oppskrift her

Asparges med georgisk valnøttsaus

Oppskrift her

Foto: Bahar Kitapcı

Dolma 📗

Oppskrift i Hummus & granateple s. 135. [annonse: Kjøp boka hos Norli]


❤️ Likte du nyhetsbrevet?

Videresend til en venn og tips dem om at de kan melde seg på her.

Følg megInstagram hvis sosiale medier er din greie.

Støtt mitt arbeide ved å bli medlem av Meze eller kjøpe mine bøker.

Del dette